Cine suntem si cine ne reprezinta?

Aud tot timpul nemultumiri si comentarii, injuraturi si blesteme. Ca romanii ar fi mai altfel, mai pe dincolo, maghiarii din Romania la fel de altfel si tot de catre padure… Dar mai bine haideti sa ne exemplificam propria cultura, civilizatie si personalitate. Care este, cum ar spune un clasic si la fel de votat reprezentant, fie el si primar intr-un sector din satul cu ministri. Urmeaza marturisirile si stilul de gandire consacrat al fiecaruia dintre noi, mai putin al acelora care nu voteaza de multi ani incoace si nu se regasesc in povestile lor, nu vocifereaza…

“Sunt fiica unui fost/actual mare securist, popa raspopit si ma ocup cu importanta de a fi cine sunt pe linie genealogica. Nu am facut nimic important in viata mea, in afara de a ma marita cu unul care a plagiat si a ajuns prim-ministru. Tot taticu` e responsabil si de pozitia mea sociala de astazi, altfel as fi ajuns o amarata de deputata, doar din mila fostilor colegi ai lui taticu`. ”

“Am cantat si preaslavit ceausestii, vreau sa vad tiganii aliniati pe stadioane ca sa-i impusc cu mitraliera. Ungurii imi stau in coasta pentru ca nu-i sufar,  pe evrei nici atat, si, am un prenume de sterpelitor de ceasuri bolsevic. Ma dau mare credincios, il cobor pe Dumnezeu din ceruri pentru a-mi justifica disidenta post-revolutionara. Evident ca in vremurile cand iubeam si proslaveam ceausestii n-aveam nici o treaba cu vreun dumnezeu, dar daca am vazut ca tine prosteala ca sa-i impresionez pe prosti, am mai improvizat putin… Fac spume la gura, ma cert cu toate curvele televizat, ca altfel nu are farmec. Am promovat un cioban analfabet care avea multa branza si bani, dar creieri ioc, l-am facut coleg cu noi dar astazi e putin plecat la brutarie. Face merdenele cu Babiuc. In locul lui am luat un fost colonel de securitate, tovaras de nadejde, care asculta si executa toate ordinele de zi pe unitate”

“Io am avut succesuri pentru ca mi-am pus btx in bze, tticu` m-a facut membra de prtid, iar apoi m-a trimis independenta, din partea aceluiasi prtid si putina implicare STS si SRI, acolo unde am niste colegi minunati, cu care tticu` facea chefuri, vindea blgi si tgari, trfica niste arme, cu unchiu` si cu neshte tgani. ”

“Ca sa fiu sincer la mine, ca si popa bacsi defector la Secu` si Avo, ma lauda ca de la mine a pornit Revolutie de Temesvar, dar ca crestin ce estem propun sa luam arme la maini si se lupte crestineste pentru Ardeal si se enervam ungur cu roman impotriva, in timp ce eu beut palinka si fecut muci cu ruman purtator de nume bolsevic sterpelitor de ceas. Divortat de femeie meu si n-am treaba cu copii de la femeie, dar eu sunt mare popa si iubit cuvant de dumnezeu, la fel ca si sterpelitor de ceas bolsevic, na… ”

” Dragi liberali, sunt prima doamna liberala a patriei, ma plateste Soros, ma iubeste un crin. Altceva nu stiu sa fac. Dar ma pricep…”

” Intotdeauna mi-a placut sa pup… Sa pup in locurile cele mai ascunse, intunecate, inaccesibile chiar muritorilor de rand. Am lucrat la ziar, mi-am facut bine treaba de propagandist in-TRU multumirea sefului care m-a platit din banii unor fraieri. Sunt mandru de faptul ca privirea mea searbada dar plina de idei sterpe, ma face sa port aceeasi freza in privire ca si presedintele meu iubit. Amandoi ne tinem ochii picior peste picior, iar prostimea ne suspecteaza ca avem viziuni de dreapta. Din pacate spectrul meu vizual e doar spre stanga, de unde si incasez banii…”

“Sunt o mare procuroare de dreapta. Inainte am fost de stanga. Daca are cineva ceva impotriva, am sa tip! Sau voi iesi vehementa la geamul partidului de la veceu cu intelectualul nostru mancator de cal de Kobe ca sa va facem cu mana. I-am facut si presedintelui cu mana, dar nu i-a placut. Prefera blondele si mancatorii de cai. Asta e, e menirea noastra de fosti tovarasi ca sa va prostim pe voi. Dupa blocuri si geamuri de veceu. Dar eu o duc bine, iar acum ma ocup cu reconstructia dreptei. ”

Sper ca s-a inteles cine ne sunt reprezentantii in fata Europei, o Europa care devine pe zi ce trece un loc de joaca foarte prietenos cu fostii si actualii nostri reprezentanti. Ca doar nici Merkel cu Barroso nu erau democrati si liberali in tinerete. Nici unul dintre reprezentantii nostri in Parlamentul European nu sunt straini de fostul PCR sau Securitate. Daca nu sunt fosti securisti sau activisti de partid, parintii lor au fost. La anul vor fi alegeri din nou, dar tot cam aceiasi vor fi acolo. Ca sa nu se strice bunul obicei. Si ca sa nu batem apa in piua degeaba hai sa-i si numim, ca sa vada si ascultatorii pe cine trebuie sa voteze ca prostii anul viitor:  Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Paşcu, Adriana Ţicău, Daciana Sârbu, Corina Creţu, Victor Boştinaru, Sabin Cutaş, Cătălin Ivan, Ioan Enciu, Vasilica Viorica Dăncilă, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Marian Jean Marinescu, Iosif Matula, Sebastian Bodu, Petru Luhan, Rareş Niculescu, Elena Oana Antonescu, Norica Nicolai, Adina Vălean, Renate Weber, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Laszlo Tokes, Iuliu Winkler, Sogor Csaba, Corneliu Vadim Tudor, Dan Zamfirescu, Ciprian Claudiu Tănăsescu, Elena Băsescu.

Sa ne fie de bine! Cum sunt ei, asa suntem si noi.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Cine suntem si cine ne reprezinta?

  1. gorepirgu says:

    mon cher, nu te pripesti? ei, astia de ne reprezinta-n şparlamentu’ ioropii, sunt, ce-i drept, asa cum i-ai definit: securisti, latrai si vatafi pcr, plus cimotiile lor, da’ noi sa fim oare cu totii asa ceva? ca de, mai aveau nevoie si comunistii de cineva care sa munceasca pentru ei… daca esti convins ca nu suntem toţi o apa si-un pamant cu jupanii noştri, poate accepti si o alta biografie:

    sunt un pârlit, da-mi câştig singur painea si uneori mai pun si ceva pe ea. am avut de-a face cu securitatea, ca mi-au pusara lampa-n ochi si-a trebuit sa raspunz, pe ici, pe colo, da’ cum nu le-a iesit pasenta, nu mi-a ramas p’elea in ghearele lor. in urma “experientei”, nu m-am imbolnavit de sindromu’ stockholm, asa ca mi-e greu sa trec pe langa securisti (fosti, sau rebotezati sri-sti, sie-isti, ori altfel de scârbicisti) fara sa-mi vie sa le iau glanda; ma stapanesc doar pentru ca stiu ca exista organizatii de protectia animalelor care… n-ar pricepe gestul! mi-e scărba de ce se petrece prin românica de mai mult de 20 de ani si-mi dau cu pumnii-n cap ca nu mi-am luat tălpăşiţa când inca eram tânăr, greseala pe care-i sfatuiesc pe altii… sa n-o faca. mi-e iarasi sila de propaganda “nationalista” (a se citi xenofobă) azvârlită-n ochii guvizilor hămesiţi, numai asa, pe post de circ, ca painea-i ceva mai scumpa. din an in pasti, imi scriu si io amarurile pe un blog si, uite-asa, am aflat de existenta lu’ matale…

    iar acu’, daca tot m-am prezentat, poate ne mai facem vizite in mediul virtual, sa schimbam o vorba si-o parere despre cate se petrec… mai ales fara voia noastra. la buna revedere si, mai ales, citire!

  2. Ramona Mănescu nu e cam tînără ca s’o fi prins securitatea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s