Fara titlu, fara rusine, fara efect…

Incepe sa se stranga latul. Intr-o tara ca Romania munca, travaliul (cum spunea Caragiale) este ridicata la cele mai inalte culmi ale statului socialist ipocrit, dar lipseste cu desavarsire. Se chefuieste televizat cu tam-tam politic stangaci si dreptaci furaciunea suprema tipic romaneasca de comun acord cu smecheria postdecembrista. Tot felul de anal(ist)i si auto-proclamati jurnalisti ne arunca reprosabil in mufa noastra de lenesi congenitali aceeasi poezie invatata in sala de mese de la cantina cu verdeata(sau verzisori) a “investitorului”. In foamea lor de bani caracteristica unui sobolan exilat in latrina comunala, nici nu se mai sinchisesc sa mai diversifice versurile, ci le repeta obsesiv ca un onanist care-si admira mana dreapta. Avansand de la sistemul sobolanist spre regnul porcin, aflai cu plictis precum ca unii care se auto-proclama politicieni, recte reprezentantii Statului, reprezentand Statul insusi, discrimineaza cu nesimtire. Asa o discriminare n-au mai facut nici indienii, atunci cand i-au trimis pe nativii americani in rezervatii si i-au inecat pe toti in alcool…

Unde e discriminarea? Pai sa vedem: e jale mare si curand se va institui bocet national pentru 300 de locuri de munca la Rosia Montana. Intereseaza pe cineva ca in localitatile Resita, Caransebes, Jimbolia, Otelu Rosu, Calan, Hunedoara, Vaslui, Corabia, Zimnicea, Alexandria, Giurgiu, Oltenita, Calarasi sau Spermezeu cate sute de mii de oameni nu au un loc de munca, dar ar vrea si ei sa munceasca? Aha! Prin satele astea cu multi caini, inteleg ca nu e aur si nu-i nimeni dispus sa dea o spaga pentru un minim pe economie? Urat din partea lor….. dupa ce ca statul roman le-a asigurat toate conditiile sa invete o meserie, avand dreptul la reconversie profesionala, pot oricand sa fie concediati, dar sa accepte o alta slujba intr-un alt domeniu de activitate. Nu e cazul insa la Rosia Montana, unde niste sobolani politici au declarat zona monoindustriala si toate geniile locale trebuie sa fie obligatoriu mineri, inclusiv cainele Labus cel cu patru labe, caruia o doamna localnica, decenta dealtfel, ii produce senzatii tari la calcaie. Carevasazica, in restul tarii cetateanul invata si alte meserii, dar cei din Rosia sunt neputinciosi si slab informati, ca inca nici pana in zi de azi nu au aflat ca peste 6 milioane de romani si-au gasit un loc de munca prin alte orase ale patriei sau in alte tari.

P.S. Unii jurnalisti, pe langa faptul ca sunt penibili, nu sunt nici macar originali, niste neputinciosi moderni al lobby-ului copy-paste….

Ponta este asteptat cu o imensa raceala in cimitirele din Teleorman, unde niste ghinionisti nu vor “decat” sa voteze.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Fara titlu, fara rusine, fara efect…

  1. Ponta duce PSD sub 20% si scade USL la 40%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s